Spar tid og penge på hus- og havevedligeholdelsen

Det koster en formue at bygge en ny bolig og også en ganske god sum penge blot at flytte bolig. Hvad gør man, hvis den nuværende husstand er i en forfalden stand eller bare har brug for et friskt pust til at blive anstændig igen? Man ordner det selvfølgelig, men også det koster penge, så man må spare, hvor muligt er.

Mal taget

Mange forbinder det at spare penge ved at vælge en alternativ løsning med, at man får et dårligere resultat end ellers. Heldigvis behøver det ikke være tilfældet. Hvis det for eksempel er taget, der egentlig står til en udskiftning, kan du male det i stedet. Få gode råd omkring det via følgende link: https://bygoghus.dk/maling-af-tag. Udover at en omgang maling af taget kan få det til at have et meget nyere udtryk, supplerer det altså også til tagets levetid. Helt op til 15-20 år ekstra kan taget holde ved at male det. Hvis det derfor ikke er en akut nødvendighed at skifte taget, kan du til færre penge male det og få næsten samme effekt.

Hold haven skarp

Til de fleste huse hører en have. Den skal ikke på samme måde have udskiftet sine forskellige elementer. Den skal dog stadig vedligeholdes. Det er mange husejeres mareridt at skulle holde en have, fordi det bl.a. betyder, at man nærmest skal ud med græsslåmaskinen en gang om ugen. Man skal desuden rive blade sammen i efteråret og rydde indkørslen for sne om vinteren. Hvis du snart ikke kan overskue alle disse opgaver længere, kan du hyre professionelle til at klare arbejdet for dig. Nok koster det dig flere penge end selv at gøre det, men det sparer dig derimod tid, som du kan bruge effektivt på noget andet. I forhold til græsslåningen er en robotplæneklipper en gavnlig investering.