Foretag den store haverenovering

Mange mennesker bruger slet ikke deres egen have nok. Måske er du en af dem, der længe har udskudt at gøre noget ved haven. Haven er nemlig hårdt arbejde, hvis du gerne vil have, at den skal stå skarpt og flot.

Det kræver, at du sætter timer og endda dage af til, at gøre din have smuk og indbydende. Hvis ikke du gør det, sker det hurtigt, at haven bliver et sted du ikke tilbringer tid – og det er ærgerligt! Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at gå i haven, for igen at gøre den lækker og attraktiv.

Men hvor skal du egentlig starte, og hvad er vigtigt, når du renoverer haven?

Start i det store

Som i enhver anden renoveringsproces, er det bedst at starte med det store, for senere at kunne kigge på detaljerne.

Derfor skal du overveje, hvad den største forandring skal være i din nye have. Er det en ny overdækket terrasse med udendørs skydedør, et udendørs køkken eller et vildmarksbad?

Uanset hvad du gerne vil ændre, er det vigtigt, at du lægger en plan for de store forandringer, der skal til at ske. Det vil gøre hele renoveringsprocessen meget lettere og overskuelig for dig.

Slut i det små

Når du har foretaget den store renovering i haven, er det tid til at kigge på de små detaljer, som i sidste ende betyder rigtig meget for det færdige udtryk og ikke mindst din og andres oplevelse af din have.

Sørg for, at du har nogle flotte kurve med planter i udenfor, hvor du gerne vil skabe hygge. Køb et flot havemøbelsæt, så du altid har et sted udenfor, du kan servere middag og spise med din familie. Du kan også fælde buske og træer, der skygger for solen.