Er der godt styr på ejendommen?

Det kan være et stort arbejde at sørge for at vedligeholde en ejendom år efter år. Måske kniber det med den frivillige indsats med trappevask og arbejdsdage i gården? Mange boligselskaber og andelsforeninger har for længst fundet ud af, at det er godt givet ud at hyre et firma til at tage sig af den generelle service på ejendommen.

Der er meget arbejde i at drive en ejendom

Når en ejendom er veldrevet tænker man ofte slet ikke over, hvor mange synlige og usynlige løbende arbejdsopgaver, der egentlig er. Ofte opdager beboere og gæster i ejendommen det først, når ejendomsservicen halter. Trapperne er beskidte og opgaven lugter dårligt. Ukrudt breder sig imellem belægningen i gården eller planterne hænger med hovedet. Lyset på trappen er gået og ingen skifter pæren i ugevis. Døjer din boligforening eller din ejendom med nogle af disse problemer eller måske har I andre udfordringer, er det måske tid til at hyre et firma til at tage sig af ejendomsservice?

Hvilke opgaver kan I få hjælp til?

Her er en liste over nogen af de services, der ligger i begrebet ejendomsservice.

  • Grundig trappevask i faste intervaller

  • Rengøring af fælleslokaler, vaskekælder m.v.

  • Vinduespudsning

  • Udskiftning af pærer i opgangen og kælderen

  • Vedligehold af gård og eventuelle grønne arealer

  • Rens af tagrender

  • Snerydning og saltning om vinteren

Alle ovenstående opgaver er vedligehold og drift af ejendommen. Dvs. opgaver der skal udføres igen og igen, gerne med regelmæssige intervaller for at stedet ser smukt og rent ud. Det går ikke at slække på fx trappevask da det giver en ejendom et meget kedeligt udtryk og alle der benytter trappen vil være generet af det. Hvis I hyrer et firma til ejendomsservice, er det vigtigt, at opgaverne udføres af professionelle og stabile medarbejdere. Det vil højne standarden og livskvaliteten for beboerne.

Det er også en mulighed at tilkøbe endnu mere hjælp – også til de større opgaver som at servicere varmeanlæg og VVS. Det kan fx være tilkøb af varmemesterrolle eller viceværtsrolle, dvs. noget der ligger udover det, der i daglig tale kaldes ejendomsservice.

Er det ikke dyrt at købe ejendomsservice?

Det er faktisk overraskende billigt at købe sig fra trappevask, vinduespudsning og snerydning. Det er både muligt at betale en fast pris for en pakke af serviceydelser eller betale pr. gang. Måske er det en god idé da trappevasken måske er ekstra slem i vintermånederne og skal gøres både oftere og mere grundigt, hvorimod der kan spares lidt på den i sommerhalvåret. Til gengæld er vinduespudsning vigtig om foråret, når pollen sætter sig på glasset.

Det er helt op til den enkelte kunde at finde en løsning, der passer perfekt til ejendommens behov. Pris er selvfølgelig en parameter, men det er vigtigt at huske på at stabilitet og professionalisme er mindst lige så vigtigt som en fast og fair pris. Det betyder rigtig meget for helhedsindtrykket af en ejendom, at opgaverne udføres planmæssigt og til rette, aftalte tid så skidt ikke hober sig op.