Skab nye uderum i haven til foråret

Vinteren kan være en kold og mørk tid, hvor man ikke kommer ligeså meget ud i haven, medmindre der ligger sne over det hele. Derfor kan det også være svært at finde på gode idéer til at forandre haven til det bedre, når det hele ligger brak. Ikke desto mindre kan man dog få en god start på forårets havearbejde, hvis man allerede nu tænker over de nye uderum, man gerne vil skabe i haven. Der er mange forskellige muligheder, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til kreativ udfoldelse i haven.

Brug forskellige fliser til at skabe farvespil og liv

Hvis man har en have af en vis størrelse, så er der med garanti nogle dele af haven, der er mere interessante end andre. Dette er helt naturligt, da man opholder sig der, hvor man føler sig mest tilpas, men hvis man gerne vil bruge hele haven, så kan man skabe forskellige uderum ved hjælp af mindre terrasser i forskellige fliser og farver. Fliser til terrassen kan skabe et fantastisk liv i haven – og man kan skabe interessante rum ved at bruge dem til både terrasser og flisegange.

Generelt er det bedst at vælge enten keramiske fliser eller betonfliser, når de skal bruges til haven, og der er mange forskellige farvekombinationer og materialer at kaste sig over. Ved at skabe farvespil i forskellige uderum bliver de meget mere hyggelige at være i – og dermed kommer man til at bruge havens mange områder meget mere.

Brug planter og blomster til at skabe små hellesteder

Mange danskere er rigtig glade for at have en vedligeholdelsesfri have, der primært består af græs eller fliser fra f.eks. Flisehaven eller én af de andre producenter. Dette er nemt at holde, men det er omvendt ikke det mest interessante at se på dag ud og dag ind om sommeren. Derfor kan man med fordel tænke forskellige bede med planter og blomster ind i sine planer, hvis haven skal gøres mere interessant til foråret.

Der er mange måder, hvorpå man kan implementere planter og blomster i haven, og man kan f.eks. bruge dem i højbede eller i espalierer, der kan fungere som naturlige vægge imellem havens områder. Dette kan være med til at skabe kreative og inspirerende uderum, hvor man virkelig kan komme væk fra hverdagens stress og jag. Her handler det i høj grad om at vælge nogle smukke, frodige blomster og planter, der står flotte hele foråret og sommeren igennem. Der er nok af inspiration at hente på nettet, så det er bare med at komme i gang med at skabe lækre uderum, som haven trænger til.