Sådan kan du gøre haven flottere

Er du boligejer eller skal du bygge nyt, så er der stor sandsynlighed for, at du har tanker om, at du gerne vil have en flot have til huset. En flot og praktisk have kan gøre en stor forskel for livet i huset. Den gør det nemlig ikke bare flot at kigge ud ad vinduet, men gør det muligt at bruge den og nyde livet i det fri.

Vi bringer her 2 overvejelser, du bør gøre dig, hvis du ønsker at få det meste ud af din have.

Tænk i zoner

Det er let at tænke sig til verdens mest fantastiske og flotte have. Særligt hvis det er nogle andre, som skal etablere den. Men! Det kan betale sig at tænke praktisk, inden man sætter noget stort og pompøst i gang. For det bliver med stor sandsynlighed dig, som skal vedligeholde haven.

Derfor kan du forsøge at tænke i zoner, så du planlægger haven ud fra, at den er nem at holde. Sørg for at du f.eks. samle en type planter eller blomster i en zone, har en zone kun med græs osv. Haven vil stadig se pæn ud, men fordelen er, at du nu har mindre områder at tage dig af ad gangen, når du skal vedligeholde og pleje. Det gør det lettere at overskue haven, hvilket man ikke må undervurdere den psykologiske effekt af.

Husk dine stier

Haven bliver mere flot og klassisk, hvis den har nogle smukke sten eller gangstier – måske deciderede opholdsområder. Det betyder nemlig også, at der kommer f.eks. stenelementer ind i haven som kontrast til alt det organiske. Det giver en smuk harmoni.

Det kan være hårdt arbejde at etablere disse gange eller stier, så overvej at bestille et firma til belægningsopgaver til hus og have. Når du har stier og gangveje, slipper du desuden for våde sko, hvis du lige vil ud i haven, efter det har regnet eller den er blevet grundigt vandet.