Guide til haven: opnå stilhed i byens larm

Når man slår havedøren op for at nyde en stille sommermorgen på terrassen, er det sidste man ønsker at skulle døje med støj fra byens larmende trafik. Heldigvis behøver du ikke at flytte helt ud på landet for at opnå denne ro. Ved at få opført en effektiv støjskærm kan du endelig få den stilhed i haven, du går og drømmer om.

Smuk naturskærm af pil

Mange forbinder et lydisolerende hegn med det, vi ser stå i kanten af motorvejene op til byerne. Det er måske ikke just det mest charmerende hegn til at have rundt om haven, og derfor glemmer mange, hvor stor en fordel det faktisk kan være at have sit eget lydisolerende hegn. Heldigvis er der designet støjskærme, som er en del mere naturlige og venlige til privathaven. Et godt eksempel er den smukke naturskærm lavet af piletræ. Dette lydisolerende hegn kan laves både af levende pil og af afbarket og varmebehandlet pil. Den levende pil skifter farve med årstiderne, og er derfor en naturlig og æstetisk mulighed for en hyggelig have. Disse pileskærme har et betydeligt lavere klimaaftryk end andre typer af støjskærme, så den er god både få omverdenens miljø og for din haves. Hegnets kerne af stenuld-bats sørger for, at så meget lyd som muligt bliver holdt væk fra din grund.

Det klassiske hegn af træ

En anden rigtig fin mulighed til lyddæmpning af din have er den klassiske støjskærm af træ. Disse hegn er ofte meget enkle og elegante i design og er lette at tilpasse ind i bybilledet. De opføres i træ af høj kvalitet, som kan holde sig pænt og nydeligt i mange år. Sørg blot for at finde et hegn, hvor der er tænkt på afledning af fugt fra træet. Denne funktion kan nemlig sikre dig, at støjhegnet kræver absolut minimal vedligeholdelse.