Sådan gør du haven klar til sommer

Foråret er så småt ved at komme frem rundt omkring i det danske land. Sneen er væk, vejret er blevet en smule mildere og solen er også begyndt at kigge lidt frem en gang imellem. Det mildere vejr betyder, at vi kan opholde os mere udendørs og nyde selskab med andre husstande. Forårets komme betyder dog også, at det er tid til at gøre haven klar til de varmere måneder. Vi har her samlet et par tips til, hvordan du kan gøre haven sommerklar til både sommerfester og grillaftener i det varme vejr, som vi forhåbentlig får til sommer.

Få styr på græsplænen

Græsplænen bliver ofte knap så pæn at se på i løbet af efteråret og vinteren, så når foråret viser sine tegn er det på tide at gå i gang med at fjerne både mos, grene og blade fra græsplænen. Herefter skal du også slå græsset for første gang i år. Du bør dog ikke klippe græsset kortere end 3-4 cm, da du ellers risikerer at der begynder at gro mos og ukrudt i plænen. Hvis plænen virkelig er blevet grim, kan du også med fordel anvende en plænelufter for at få helt styr på plænen.

Gå i gang med at beskære

Når græsplænen er i orden, bør du hoppe videre til træer og hække. De skal beskæres og klippes, så de vokser ordentligt ud igen. Det er lettest om foråret, da du her tydeligt kan se grenstrukturerne og let kan komme til, da der endnu ikke er en masse blade i vejen. Du bør også gå i gang med at beskære visse planter og blomster som f.eks. stauder og roser ned. Her skal du klippe de syge og døde grene af

Påbegynd lugning af ukrudt

Alt betyder snart at vokse igen, også ukrudtet, som du ellers helst gerne vil undvære. Det er derfor en rigtig god idé at gå i gang med at luge ukrudt og give dine blomster og planter mere plads at voksne på. Her skal du også huske at fjerne ukrudt mellem fliserne, så din terrasse fremstår flot – og hvis du gerne vil gøre lidt ekstra, kan du også rense fliserne, så de ender med at se ud som nye.

Sæt ind mod dræbersnegle

Det er i foråret, du skal i gang med at bekæmpe dræbersneglene, ellers er det simpelthen for sent. Du bør her f.eks. kigge efter deres æg i fordybninger, under sten og andre ting i haven. Du skal her sørge for at mase deres små, hvide æg, før de bliver udklækket og dine have bliver fyldt med dræbersnegle. Du kan også sætte hjemmelavede ølfælder ud eller jævnligt gå en tur i haven og slå de dræbersnegle ihjel, som du møder på din vej.

Der er altså meget, der skal gøres for at gøre haven klar til sommer – men det er de færreste, der rent faktisk har tid eller overskud i en travl hverdag til at få det gjort. Det kan derfor her være en god idé at alliere dig med en anlægsgartner, som kan hjælpe både med forårsklargøring samt haveservice i løbet af året, så din have altid står skarpt. Du kan læse mere hos Anlægsgartner Stølegaard i Vejen her: anlægsgartner-stølegaard.dk