Sådan finder du den rigtige håndværker

Står du over for en større eller mindre renovering af din ejendom? Så får du brug formentlig brug for professionel hjælp fra en eller flere håndværkere. Men hvordan finder man de bedste håndværkere? Vi har alle hørt om skrækeksempler på håndværkere, som ikke har leveret varen, eller måske slet ikke mødt op. Så hvordan undgår du, at komme i knibe? Det vil vi se nærmere på her.

Hvad er en god håndværker?

Det er selvfølgelig individuelt hvordan man definerer en god håndværker, men de fleste vil formentlige sige, at en god håndværker er en, som har fagligheden i orden, overholder aftaler, har respekt for ens bolig og som holder sig inden for den aftalte pris – eller giver besked i god tid om eventuelle prisstigninger.

Heldigvis findes der massere af gode håndværkere i Danmark. Faktisk er de fleste gode, men der er også nogen, som du bør undgå, hvis du vil spare dig selv for en masse besvær.

Hvem skal stå for koordineringen?

Hvis det er et større renoveringsprojekt, du skal have udført, hvor der er flere typer håndværkere involveret, fx tømrer, elektriker, murer osv., bør du overveje hvem der skal stå for koordineringen af arbejdet. Du kan selv vælge at stå for styringen af projektet, men vær opmærksom på, at det kan være meget tidskrævende. Det kan derfor være en fordel at placere projektledelsen hos en af håndværkerne, fx den, der laver mest på projektet. Husk altid at få et tilbud på hele opgaven, før du igangsætter projektet. Indhent gerne flere tilbud.

Bør du vælge en lokal håndværker?

Hvis du skal have lavet et mindre projekt, kan du med fordel vælge en lokal håndværker. En lokal håndværker kan nemlig typisk rykke hurtigere ud, og er mere fleksible end store håndværkerfirmaer. Mange mener også, at lokale håndværkere er ekstra grundige med deres lokale kunder.

Ved at bruge en lokal håndværker sparer du desuden også en del omkostninger til transport. Er du fx fra Østerbro, kan du med fordel find elektriker på Østerbro, og så fremdeles for resten af landet.

Hvor finder man gode håndværkere?

Det bedste sted at lede, når man skal finde en god håndværker, er ved at spørge venner, familie, naboer og bekendte. Hvis din nabo har gode erfaringer med en håndværker, er det sandsynligt, at du også vil få det. Du kan også bede håndværkeren om at fremvise referencer fra tidligere kunder og forhøre dig hos dem, om de var tilfredse med arbejdet.