Få en byggesagkyndig til at føre byggetilsyn ved nybyg

Mange tænker, at de er på den sikre side, når de får bygget et nyt hus. De tænker, at der ikke er nogen risiko for, at de flytter ind i et hus med fejl og mangler. Faktum er dog, at det ikke kun er på ældre huse, at der kan opstå fejl og mangler.

Det ses ganske ofte, at folk flytter ind i et nyt hus, hvorefter de begynder at opdage, at der er sket fejl i byggeprocessen. Der er dog en god måde at gardere sig mod dette. Det kan man nemlig gøre, ved at hyre en byggesagkyndig til at føre byggetilsyn.

Er med fra start til slut

Beslutter du dig for at hyre en byggesagkyndig til at føre byggetilsyn, er vedkommende med fra start til slut. Den sagkyndige er hyret af dig, er det derfor dine interesser, der er i fokus. Derfor er du garanteret, at det vil blive påpeget, hvis der forekommer fejl eller mangler.

Selve byggetilsynet består af en række tilsyn undervejs i byggeprocessen. Her vil håndværkernes arbejde blive kontrolleret ned til mindste detalje. Desuden vil du få en rapport, der inkluderer de fejl og mangler, der er sket i forbindelse med byggeriet.

Mange undlader at gøre det

Til trods for, at det er en god idé at alliere sig med en byggesagkyndig, er der kun få, der gør det. Som angivet tidligere, er der nemlig mange, der tror, at det ikke er nødvendigt. Det er en skam, at mange tænker således, da det sagtens kan vise sig at være nødvendigt.

Har du gjort dig tanker om at hyre en sagkyndig til dette, skal du derfor ikke tøve. Ganske vist er det ikke gratis, men pengene vil være godt givet ud. Du sikrer nemlig, at fejl og mangler opdages i tide, og at du kan flytte ind i dit nye hus med en god fornemmelse i maven.

Hvad koster det?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad koster en byggesagkyndig. Det er nemlig noget, der varierer rigtig meget. Skal der f.eks. føres tilsyn på et byggeri, der får et slutareal på mellem 0 og 149 m2, kan du forvente en pris på 23-24.000 kr. inkl. moms.

Er der derimod tale om et større byggeri, vil prisen også være højere. Skal du f.eks. bygge et hus på mellem 250 og 300 m2, kan du i stedet forvente, at prisen lyder på 27-28.000 kr. inkl. moms.