Hvornår giver det mening at hyre en ejendomsadministrator?

Ejendomsadministrator

Hvis man driver en virksomhed, hvor man udlejer lejemål, har man som regel nok at se til. Det ændrer dog ikke på, at der er en masse administrativt, der skal være styr på. Det medfører, at mange overvejer, om det kan svare sig at hyre en ejendomsadministrator.

Dermed kan man nemlig selv fralægge sig ansvaret for det administrative aspekt. Det har den fordel, at man kan bruge sin tid på andre ting i forretningen. Faktum er dog, at det ikke er altid, at det giver mening at hyre nogen til at stå for disse opgaver.

Hvor mange lejemål har du?

En af de ting, der skal inddrages i dine overvejelser, hvis du overvejer at hyre en ejendomsadministrator, er antallet af lejemål. Har du kun et par enkelt lejemål, vil det administrative arbejde sandsynligvis være minimalt. Derfor kan det næppe betale sig at hyre nogen til det.

Hvis det er noget, der kan klares på relativt overskuelig tid, vil det typisk give mening, at du selv står for det. Først når det tager for meget af din tid, bør du overveje at overlade det til en anden. Kan du selv klare det, vil det nemlig blot være spild af penge at udlicitere.

Kan du bruge din tid bedre?

Er du overbevist om, at du kan bruge din tid bedre? I så fald skal du ikke tøve med at udlicitere det administrative arbejde. Det betyder dog ikke, at du behøver at ansætte en person til arbejdet. I stedet kan du lave en aftale med et firma, som du kan udlicitere arbejdet til.

Har du f.eks. en række lejemål i Aalborg, kan du finde et firma, der kan hjælpe dig med ejendomsadministration i Aalborg. Fordelen ved dette, er at du typisk blot betaler en fast pris pr. lejemål. Dermed ved du på forhånd, hvad udgiften til dette ender med at blive.

Har du råd til det?

Det er naturligvis ikke gratis at få andre til at stå for din ejendomsadministrator. Er det noget, du overvejer at gøre, skal du sikre, at du har råd til det. Når man arbejder med udlejning af ejendomme, er det nemlig vigtigt at have overblik over økonomien.

Af denne grund skal du naturligvis ikke hyre nogen til at varetage administrationen, før du er sikker på, at pengene rækker. Det kan nemlig ende med at æde hele dit overskud, hvilket vil betyde, at det bliver svært at skabe vækst i forretningen.