Find den bedste skruetvinge

skruetvinge-carl-ras-grey

En skruetvinge er et stykke værktøj, der er beregnet til at holde ting sammen. Det gøres ved at rotere et håndtag, der er placeret i forlængelse af et gevind, hvilket får de to pinde til enten at nærmes eller fjernes fra hinanden. Den ene pind er placeret på gevindet, hvorimod den anden er placeret på det rummelige gevindleje. Det meget faste greb mellem gevindet og gevindlejet gør det svært at flytte de to pinde i forhold til hinanden, og kan altså kun gøres ved at rotere håndtaget. Dette gør skruetvingen god at arbejde med, da pindene ikke spænder ind og ud, som det lyster dem.

3 mest almindelige skruetvinger

  1. Den almindelige skruetvinge er en klassiker, og den kan klare langt de fleste opgaver, hvor noget skal fastholdes. Modsat spændetvingen skal du bruge to hænder til at spænde emnet fast. Til gengæld kan den spænde over større emner og med et større tryk.
  2. Skruetvinge med lange kæber er beregnet til at holde fast på samlinger af større emner. Denne type skruetvinge leverer et tryk på op til 200-400 kilo.
  3. Spændetvingen er let at arbejde med, men leverer til gengæld et mindre tryk end den almindelige skruetvinge. Kæberne trykkes sammen med blot én hånd, når håndtaget pumpes. Spændetvingen er oplagt til limeopgaver.

Hvordan bruger du en skruetvinge?

Du kan også bruge en skruetvinge til at holde presset, hvis du eksempelvis har limet en skuffe sammen. På den måde sørger du for, at materialerne limes sammen på ordentlig vis uden at glide rundt. Skruetvingen kan levere et enormt tryk og holde selv meget tunge emner sammen. Skruetvingen findes i mange forskellige størrelser, så du kan uden tvivl finde en tvinge, der kan løse opgaven, hvad end du skal holde mindre eller tykke og lange emner sammen. Skruetvingen kan bruges til lidt af hvert. Som udgangspunkt er den beregnet til og rigtig god til at levere et kæmpe tryk og har til opgave at holde to elementer sammen i et fast og hårdt greb, og er altså et must have for en hver gør-det-selv-mand.