Ved du, hvornår du har brug for en elektriker?

Electrician engineer tests electrical installations and wires on relay protection system. Adjustment of scheme of automation and control of electrical equipment.

Hvis du står midt i en renovering eller lignende, er der sikkert en masse forskellige opgaver, der omhandler el. Det er dog ikke altid nemt at vide, hvornår man faktisk har brug for en elektriker. Læs videre i denne guide for at finde ud af, hvornår du skal bruge en elektriker til el opgaver.

Disse ting kan du selv lave

Når man står midt i en renovering, er det helt normalt, at man kan blive lidt i tvivl om, hvornår man faktisk har brug for hjælp fra en elektriker. Selvom man måske kan tro, at man i de fleste tilfælde har brug for assistance til en opgave, er der faktisk forskellige ting, du selv kan og må lave, når det kommer til forskellige opgaver omhandlende el.

For eksempel må du gerne selv montere lavvolts led pærer og spots. Udover dette må du også gerne selv tilslutte både dit køleskab, din ovn og dit komfur. Noget som at skifte en stikkontakt er faktisk også en opgave, som du godt selv kan klare. Det er vigtigt at vide, hvad man selv kan lave, når det kommer til el – men også hvornår man skal have fat i en elektriker.

Opgaver, som kræver en elektriker

Selvom der er en del ting, som man selv kan klare, når det kommer til el i boligen, er der ligeledes også opgaver, som kræver en elektriker. Det er for eksempel noget som opsætning af nye elinstallationer, som kræver en elektriker. Derudover skal du også have fat i en elektriker, når der skal installeres stikkontakter, afbrydere eller lamper udendørs.

Hvis der skal udføres el i boligens måletavle, er det også noget, som du ikke selv må gøre. Det er en opgave, som en elektriker skal udføre, for at sikkerheden skal være i top.