Udendørsbelysning montering – hvad må du selv montere?

Når det kommer til installation og montering af udendørsbelysning, er der visse regler, der skal følges. Vi har spurgt Norh Entreprise, som er en elektriker på Amager, om hvad du selv må montere af udendørsbelysning – og svaret er klart.

Læs mere: https://www.norhentreprise.dk/elektriker-amager/

Du må sjældent selv installere eller udskifte udendørsbelysning. Dette skal foretages af et autoriseret elektrikerfirma. Kontakt din lokale elektriker, når du skal udskifte eller installere udendørsbelysning. Grunden til dette er, at du har med faste installationer at gøre, og private må ikke selv arbejde med installationer i din eltavle.

Du må dog selv installere belysning som ikke er en del af den faste installation, f.eks. hvis den kun skal tilsluttes udendørs stikkontakt.

En anden ting du bør være opmærksom på, når du investerer i udendørsbelysning, er hvad klasse de har. Det er især i ældre huse man skal være opmærksom på dette fænomen, da det ikke er en selvfølge at der er jord i fatningen, hvis der ikke er jord, skal din udendørslampe være klasse II. Har du jord i din forbindelse, kan du frit vælge mellem klasse I og II.

Hvis du er i tvivl, så kontakt altid en professionel elektriker.

Udendørs lamper med sensor – som du kan montere selv

Udendørs lamper med sensorer har længe været populære og hvis du har en eksisterende lampe monteret med stikkontakt ved dit hus, så kan du med fordel udskifte den til en med sensor. Nogle udendørslamper har nemlig en indbygget sensor. Placeringen af ​​sensoren vil normalt være, når du kommer ind i indkørslen, og lyset tændes, eller når du bevæger dig mod hoveddøren, og så er det lys.

Nogle sensorer kan også indstilles til at tænde i skumringen – når mørket falder på.

Du kan selvfølgelig også hyre en elektriker til montering af udendørsbelysning med sensor, så er du fri fra at gøre noget selv.