Sådan vælger du den rette elektriker til dit næste byggeprojekt

At finde den rette elektriker kan nogle gange være en udfordring af forskellige årsager. Måske er der flere elektrikere, som kører samme område og derfor er det svært at træffe et valg mellem dem, eller måske har du brug for en elektriker med specielle kompetencer, f.eks. en byggestrøms elektriker, fordi at du skal bygge nyt, eller en ekspert i KNX, fordi at du drømmer om et smart hjem. I denne guide har vi samlet nogle generelle retningslinjer og tips til, hvad som kan være godt at tænke på, når du skal vælge elektriker.

Skaffe dig et overblik på nettet

Gå ind på Google og søg lokalt, f.eks. ”Elektriker Lyngby”, hvis du bor i Lyngby og omegn. Du kan også vælge at søge lokalt på den ydelse som du har brug for hjælp til f.eks. ”montering ag byggestrøm Lyngby”.

Når du har fundet nogle elektrikere, så kan det kan være en god idé at søge på deres brand og skaffe dig et overblik f.eks. undersøg hvor længe har virksomheden har eksisteret? Har de gode anmeldelser? Er der et CVR-nummer?

Anmod om tilbud fra flere elektrikerfirmaer

Priserne varierer meget i elektrikerbranchen. For at sikre at du ikke kommer til at betale for meget for dit projekt, anbefales det at indhente tilbud fra mindst 3 elektrikerfirmaer. På den måde kan du sammenligne priser og danne dig et indtryk af, hvad der er en rimelig pris for den opgave som du skal bruge hjælp til.

Hav i mente at de bedste elektrikere normalt ikke er de billigste.

Spørg dine venner og familie

De fleste har tidligere brugt en elektriker, på et tidspunkt. Derfor er sandsynligheden stor, at nogen af dine venner eller en i familien, allerede har ansat en elektriker, som de er været glade eller utilfredse med. Når du spørger venner og familie, så kan du hvert fald være sikker på at anbefalingen er reel.

At ansætte den rette elektriker til ret job

Når skal renovere og har brug for hjælp til at udskifte alt el, er det vigtigt at hyre en erfaren og autoriseret elektriker. Dit hjems el-system er kompliceret, og det kan være farligt både her og nu og på sigt, at have en useriøs eller en elektriker som mangler den rette uddannelse gående. Søg altid efter en erfaren og pålidelig fagmand, når du hyrer en elektriker til el renovering.

Her er nogle spørgsmål som du skal stille dig selv, før du hyrer et elektrikerfirma

  • Er elektrikeren autoriseret og må han eller hende lovligt udføre din opgave.

  • Har elektrikeren et CVR-nummer?

  • Kig på cvr.dk og se om økonomien i selskabet ser sund ud.

  • Er der gode anmeldelser fra tidligere kunder?

  • Hvor meget fakturerer elektrikeren i timen for el-arbejdet?

  • Er priserne rimelige samlingen med de andre elektrikere?

Det vigtigste af alt er at den elektriker som du hyrer har autorisation, det er dit ansvar at loven følges. Så husk at søge efter virksomheden i Sikkerhedsstyrelsens autorisationsregister, før arbejdet starter.