Værd at vide om naturgas

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Bæredygtig adfærd og miljøvenligt forbrug er blevet populært som aldrig før. Hvis du gerne vil satse på en grønnere løsning, så er du formentlig ikke den eneste. Her på siden kan du læse mere om naturgas, der er et grønnere og mere økonomisk alternativ til eksempelvis kul og olie. Måske kender du allerede naturgas, men hvis du ikke ved, hvad det dækker over, bliver du forhåbentlig endnu klogere på dine mange muligheder med naturgas ved at læse videre her.

Hvad er naturgas?

Naturgas er et fossilt brændstof, der er miljøvenligt. Naturgas udleder nemlig langt mindre CO2, hvilket sparer klimaet for en masse unødig forurening. Brændstoffet er dog ikke kun til fordel for miljøet. Du kan samtidig spare penge for din varmeregning. Helt konkret har du mulighed for at spare helt op 35 % på din regning, hvis du erstatter elvarme med et naturgasfyr.

I Danmark er naturgas efterhånden blevet lige så udbredt som elforsyningen, hvorfor det formentlig er muligt at levere brændstoffet til hele landet. Naturgas fra Danmark kommer fra danske felter i Nordsøen, så der er tale om brændsel af høj kvalitet. Hvis man kigger på danskernes samlede energiforbrug, dækker naturgas cirka en fjerdedel af det samlede energiforbrug.

Efterspørgslen på naturgas er stor. Ikke desto mindre er priserne ofte små, da der indtil videre ikke er ret stor konkurrence på gaspriserne. Derfor kan du med stor sandsynlighed finde naturgas til en pris, der passer til dine ønsker og behov.

En grønnere og billigere hverdag med naturgas

Naturgas i Danmark er uden tvivl en grønnere løsning, der er både billigere og nemmere. Samtidig er det også godt for miljøet, så der er virkelig god grund til at overveje at bruge naturgas. Derudover kan naturgas bruges til rigtig mange ting. Det kan naturligvis bruges til opvarmning af huset, men også til komfuret, havefaklerne og grillen kan der bruges naturgas. Faktisk kan brændstoffet nogle steder også bruges til køretøjer, hvilket er en miljøvenlig løsning, der det er meget renere end benzin.

Naturgas er verdens tredjestørste energikilde, og gassen kommer fra planter og andre organismer. Den omdannes under intenst tryk og høje temperaturer, og den indeholder desuden mindre mængder af svovl. Det miljøvenlige brændsel er som sagt meget renere end kul og olie, hvilket blandt andet skyldes, at det primært består af metan.

Når brændstoffet består af metan, betyder det, at der er et højt indhold af brint. På den måde bidrager naturgas til et lavere udslip af CO2. I modsætning til kul udledes der kun omkring 60 % CO2 med naturgas.

Der er rigtig mange muligheder, når du skal vælge din naturgasleverandør. Du kan med fordel vælge en udbyder, der konstant holder øje med markedet, så du kan være sikker på at få den bedste og billigste pris på naturgas. Når du har valgt en naturgasleverandør, er det ofte hurtigt og nemt at komme i gang med det nye brændsel.