Derfor bør du investere i et pillefyr

Der findes mange forskellige opvarmningsmetoder, hvoraf nogle selvfølgelig er dyrere end andre. Som forbruger ønsker vi dog en billig løsning, som stadig er meget effektiv, og det kan vi faktisk i mange tilfælde opnå ved at skifte til en anden opvarmningsmetode som et pillefyr. Læs videre og find ud af, hvad et pillefyr er og hvad kan kan spare ved at skifte til et pillefyr.

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er en populær opvarmningsmetode, som i stedet for olie eller gas, bruger træpiller til at opvarme huset og dets brugsvand. Træpiller er et CO2 neutralt brændsel, hvilket gør det til en meget miljøvenlig opvarmningsløsning i modsætning til olie eller gas. Pillefyret klarer de fleste opgaver selv, idet et magasin/kammer selv tager pillerne ind, og fyret ”fodrer” derigennem sig selv med den rigtige mængde træpiller ud fra en driftstermostat, som aktiverer dyret, når temperaturen falder til en bestemt temperatur. Man skal således blot sørge for at fylde magasinet/kammeret med træpiller, og så bliver boligen og brugsvandet faktisk opvarmet af sig selv. Langt de fleste pillefyr er desuden selvrensende, hvilket betyder, at der ikke skal den store vedligeholdelse til heller. Det er altså både en nem og en miljøvenlig opvarmningsmetode.

Hvor meget kan man spare?

Hvor meget du kan regne med at spare, kommer i høj grad an på din nuværende opvarmningsmetode. Hvis du har et oliefyr, kan du regne med en besparelse på i op til 60 %, imens du kan spare helt op til 70 %, hvis du opvarmer med el. Den nøjagtige besparelse afhænger dog af virkningsgraden, dvs. den varme du får på baggrund af dit pillefyr samt kvaliteten af træpiller, du benytter. Nyere pillefyr har som regel en højere virkningsgrad, men der kan være mærkbar forskel på kvaliteten af træpiller. Det siges dog, at et pillefyr kan tjenes hjem på mellem 2 og 4 år, hvis du skifter fra enten el, gas- eller oliefyr.

Der er altså rigeligt med fordele ved et pillefyr. Du kan spare en masse penge på varmeregningen, opvarmningen sker næsten automatisk (du skal blot fylde træpiller på én gang om ugen) og så er det også en miljøvenlig opvarmningsmetode. En enkelt ulempe er dog, at et pillefyr godt kan larme en smule. Fordelene opvejer altså klart ulemperne – og det gør at et pillefyr er en yderst effektiv opvarmningsmetode.