Værd at vide om en inverter til et solcelleanlæg

Overvejer du at få solceller derhjemme? Det kan også være, at du allerede har solceller, men bare gerne vil vide mere om en inverter. Læs med videre her og få mere viden om en inverter til et solcelleanlæg.

Hvad er en inverter?

Et solcelleanlæg består af både solcellepaneler og en inverter. En inverter omformer strømmen, som dine solcellepaneler producerer. Når solcellerne optager energi fra solen, sørger de for at producere jævnstrøm. 

Det er ikke muligt at bruge jævnstrømmen direkte i husets elinstallationer. Det er her, at en inverter kommer ind i billedet. En inverter bliver nemlig brugt til at omforme jævnstrømmen fra panelerne til vekselstrøm. 

Takket være en inverter er det herved muligt at gøre brug af strømmen produceret fra solcelleanlægget via elinstallationerne i husstanden.

Tips til at vælge en inverter

Når du skal købe en inverter, er det vigtigt, at den passer til dine behov samt til anlæggets størrelse. Derudover skal du sikre dig, at den pågældende inverter er på positivlisten. Dette er noget af det vigtigste i forbindelse med køb af en inverter til et solcelleanlæg. Er du i tvivl om valg af en inverter, er det værd at kontakte en forhandler for at få hjælp. 

En forhandler af invertere kan rådgive dig, så du ender med den helt rigtige. Du kan sagtens finde forhandlere online, så du behøver ikke at lede efter en fysisk butik. Det gør det meget nemmere for dig, når du er på jagt efter en inverter til dit solcelleanlæg.