Tjek om der er god mobilsignal før du køber

mobildækning

Hvis du overvejer at flytte på landet, er der lige et par ting du skal tænke på. Det er nemlig ikke alle steder, der er lige god mobildækning. Nogle steder i Danmark er der meget få mobilmaster sat op. Det kan give udfordringer, fordi mobilforbindelsen så bliver derefter. Men der er et par ting du kan undersøge, inden du køber et hus på landet. Dem kommer vi ind på herunder.

Tjek lige dækningen

Er du træt af byens larm og alle de mennesker, der myldrer rundt på lidt plads? Så er det en god ide at søge ud, hvor der er ro, frisk luft og plads. Du skal bare lige tjekke, hvordan det står til med mobilforbindelsen, inden du skriver under på en købsaftale. Hvis du er afhængig af eller gerne vil have en god mobildækning, må du lige gøre et par tiltag for at sikre dig at forbindelsen er i det mindste acceptabel.

Der er tre selskaber

For at undersøge, hvordan det står til med dækningen i det område, hvor du kigger på hus, er det en rigtig god ide at kigge lidt på den side, der hedder mastedatabasen. Der kan du finde oplysninger om, hvor masterne i Danmark er sat op og i tillæg, hvilket mobilselskab de tilhører. Der er tre muligheder. Enten tilhører mobilmasten TDC, som er det selvskab, der siges at have den bedste dækning i Danmark, eller også er det Telenor/Telia, der har masten. De deles om deres master og har derfor også en ret god dækning. Den sidste mulighed er at masten tilhører 3 mobil. Det er det selskab, der har den dårligste dækning.

Tjek også landskabet

Ved at kigge på mastedatabasen kan du altså se hvor mange master, der er opsat i husets nærområde og hvilket selskab, der har den. Det du også skal er at undersøge, hvordan det omkringliggende landskab ser ud fra huset og hen mod masten. Ligger der en eller flere store betonbygninger, er der en stor skov, bakker og dale eller vand i form af en sø? Så kan det skabe forstyrrelser for dækningen. I det tilfælde må du tilbage på mastedatabasen og kigge efter den mast, der ligger næst tættest på huset.