Sildebensparket og alle dets muligheder

Sildebensparket er en traditionel gulvtype, der oprindelig var forbeholdt det bedre borgerskab. I dag er sildebensparket dog en populær gulvtype, der kan findes i alle boligtyper. Her kan du læse mere om sildebensparket og alle dets muligheder.

Sildebensparket eller stavparket er en type trægulv, det består af små brædder, der grundet deres størrelse kan lægges i flotte mønstre. Et af disse mønstre sildebensmønstret har givet gulvtypen navnet sildebensparket.

Oprindeligt fandtes sildebensparketter kun i træ og var ikke udstyret med et kliksystem. Denne gulvtype skal fuldlimes til undergulvet, hvilket kan være besværligt. Derfor anbefales det som regel at få en professionel til at lægge gulvet.

I dag produceres sildebensparketter også med kliksystem og i andre materialer såsom laminat og vinyl. Disse er både billigere og lettere selv at lægge, hvilket har gjort sildebensparket mere tilgængeligt også hvis budgettet er knap så stort.

Et sildebensparket kan i dag anvendes i alle typer boliger og passer ind uanset om du har valg en klassisk eller en moderne indretningsstil. Ønsker du en klassisk stil kan du eksempelvis vælge et sildebensparket i eg eller i egetræslook. Ønsker du et mere moderne look kan du f.eks. vælge et sildebensparket i tonet træ eller med et tonet trælook.

Sildebensparket kan også lægges i forskellige mønstre, hvilket giver dig mange muligheder for at opnå netop det udtryk du ønsker at skabe. Det betyder også, at sildebensparket kan anvendes til at skabe et unikt gulv, da du kan vælge at finde på dit helt eget mønster.

Tip! Udover som gulvbeklædning kan du også anvende sildebensparket andre steder i din boligindretning. Du kan eksempelvis bruge sildebensparket til at skabe en smuk væg eller designe en flot bordplade, der er opbygget af sildebensparket, dette er især utroligt smukt, hvis sildebensparkettet anvendes i det klassiske sildebensmønster. Du kan også skabe et flot helhedsindtryk i et rum ved at anvende samme sildebensparket på gulv og enten væggen eller bordet.