

Dit slidte og gamle trægulv kan med en gulvafhøvling blive til et pænt og levende trægulv, der får det til at virke splinternyt.
Gulvafhøvling er dog ikke til alle typer af trægulve, og du skal helst sørge for, at arbejdet udføres af en fagmand. En forkert gulvafhøvling kan resultere i, at du skal ud og have et helt nyt trægulv, hvilket er en væsentligt dyrere affære end en korrekt gulvafhøvling udført af en fagmand.
Læs meget mere om det her og bliv klogere på gulvafhøvling.
Hvad betyder det at få afhøvlet sine gulve?
Ved en gulvafhøvling fjerner du større mængder end ved en simpel gulvafslibning. Dette bliver gjort ved en brug af en gulvafhøvlingsmaskine, der har nogle bestemte typer knive.
Gulvafhøvling er derfor ikke den første løsning, du skal ty til, hvis dit gulv trænger til at blive fikset. Ofte vil mindre skader og slitage ville kunne blive fikset med en gulvafslibning, som skåner dit gulv mere.
Hvornår er det en god idé at afhøvle gulvet?
Det kan være svært at vurdere, hvornår du skal vælge gulvafhøvling fremfor gulvafslibning.
Her har vi samlet nogle tips til, hvornår du skal overveje en gulvafhøvling:
- Store farveforskel i træ og lak
- Store ujævnheder
- Skæve gulvbrædder
Er dit gulv egnet til afhøvling?
Ikke alle typer af trægulve kan klare en gulvafhøvling. Dit gulv skal helst ikke være slebet for ofte, da trægulvet skal have et lag, som kan høvles 2-4 mm. ned.
De typer af trægulve, som egner sig til afhøvling er: massive trægulve, parketgulve og lamelgulve.
Når du har afhøvlet gulvet
Når du har besluttet dig for at afhøvle gulvet og er færdig med det, kræver det en god efterbehandling, så de gode resultater holder længe.
Efterbehandlingen sker i form af, at der efterfølgende skal være en finslibning af gulvet og slutteligt behandle det med lak, sæbe, lud eller olie.