Sæt skub i produktionen af træemner med en ny CNC-fræser

Du kan sætte skub i produktionen af træelementer i din virksomhed ved at investere i en ny CNC-fræser, hvis udstyr passer til den type træ, du arbejder med. Hårde træsorter kræver selvfølgelig en mere robust maskine end de bløde, der ikke yder nær så meget modstand. Hvis du er på udkig efter en CNC-fræser til træ, kan du have flere ting for øje op til endeligt valg af maskine til produktionen.

Her kan du blive klogere på CNC-maskiners fortrin og særlige hensyn ved håndtering af træemner.

Behandling af træemner kræver en særlig CNC-maskine

Ved en CNC-fræser til træ skal der tages højde for, at træ er mere følsomt over for luftfugtighed og temperaturer, end metaller er. Dertil kommer også, at hvor du kan støbe et jernelement i lige den form, du lyster, så tager træ den form, naturen vil. Derfor kan du sagtens støde på krumninger og lign., der kan give problemer ved fræsning og slutresultatet. CNC-fræsere til træ tager højde herfor.

En CNC-fræser til træ har mange fordele

CNC-fræsere har deres berettigelse ikke blot ved hurtig, semiautomatiseret masseproduktion af ens træemner, men også i forhold til at skåne dine medarbejdere for slid på led og skuldre som følge af gentagne manuelle løft af tungt træ. Løft kan i stedet varetages via vakuumhejs. Vælger du at skaffe en CNC-maskine til fræsning af træemner, kan du ad samme omgang få understøttende teknologier.

Husk software og udsugning til din CNC-fræser

Understøttende teknologier til CNC-fræsere til træ tæller udsugning, så støv fra fræsningen bliver suget ud af rummet i stedet for at sætte sig på maskiner, hvor det potentielt kan volde skade. Selve softwaren til CNC-maskinen, du vælger, skal du selvfølgelig også have. Når CNC-maskiner kan lave ensartede emner, er det fordi, de kører maskinelt, hvor software fører hånden en del stor af vejen.