Sådan klarer du tunge løft ved fliselægning

Store og små entreprenøropgaver inkluderer ofte brug af en gravemaskine, da den næsten er uundværlig, når der skal graves huller til eksempelvis fundamenter, eller når underlaget skal forberedes til placering af vejbelægning, fortovsfliser og lignende. Så har du eller dit firma en gravemaskine og udfører du flisearbejde, kan du næsten ikke undvære en eller flere Vakuumløftere.

Vakuumløftere er smarte tilkøb til din gravemaskine, som gør det muligt at løfte en eller flere fliser på en gang. Det sparer både tid og bekymringer, da arbejderne slipper for at anstrenge ryg og led med tunge, manuelle løfteopgaver. Desuden bliver fliserne anbragt hurtigere, når flere placeres på samme tid. En stor fordel ved større anlægsopgaver.

Hvordan fungerer Vakuumløftere?

Denne type løfteapparat kan tilsluttes hydrauliksystemet på alle typer gravemaskiner. Vakuumfunktionen fungerer på porøse overflader og er særligt egnet til løft af fliser. Afhængig af den valgte adapter kan der for eksempel løftes en stor flise eller flere små ad gangen. Vælg den størrelse løfter, som du har brug for og kombiner den med den type adapter, som passer til fliselægningsopgaven. Der er eksempelvis forskel på, om adapteren passer til løft og manøvrering af lange smalle kantfliser eller mange små terrassefliser. Derudover kan fås diverse tilbehør, der kan lette transport og opbevaring af løfteapparatet. Det kan sikkert betale sig at undersøge mulighederne før din næste anlægsopgave.

En investering der kommer din krop til gode

Vælger du at købe en vakuumløfter, så er der som nævnt flere fordele. Hurtig og sikker udførelse af fliselægningen er et stort plus, men når du samtidig minimerer slitagen på ryggen, knæene med mere, så er der tale om en særdeles fornuftig langtidsinvestering. Det vil jo være meget uheldigt at slide kroppen op før tid med hårdt fysisk arbejde. Kropssmerter og eventuelle ledskader forringer arbejdsglæden og kan eventuelt helt skubbe dig ud af arbejdsmarkedet.