Renovering af badeværelse – dette skal du vide

Er dit badeværelse på nuværende tidspunkt ikke dit drømmebadeværelse? Så kan en renovering være vejen frem. Måske har du selv overvejet tanken? I tilfælde af at du ønsker at give dig i kast med en badeværelsesrenovering, er der dog lige et par ting, du skal vide, inden du for alvor går i gang.

Totalrenovering eller renovering af enkelte dele?

Når du har truffet beslutningen om at renovere dit badeværelse, skal du gøre op med dig selv, hvorvidt du vil totalrenovere badeværelset og altså fjerne alt for at lave et helt nyt badeværelse. Du kan også vælge at renovere enkelte dele såsom klinkerne, brusekabinen eller lignende.

Hvor lang tid renoveringen tager, og hvor mange penge den vil koste, afhænger i den grad af hvilken type renovering, du vælger.

Få hjælp af professionelle til VVS-arbejde

Hvis du er lidt af en handyman, har du formegentlig planer om at udføre en stor del af renoveringen på egen hånd – og det kan du også sagtens. Dog er der særlige regler vedrørende VVS-arbejde, som går på, at det skal udføres af en professionel fagperson for at sikre, at arbejdet bliver udført på sikker og korrekt vis.

Hvis du ved på forhånd, at renoveringen omfatter VVS-arbejde, er det en god idé at tage kontakt til et VVS-firma allerede nu, så du ikke står og mangler hjælpen.

Stramt budget? Nyt interiør kan gøre underværker

Ønsker du dig brændende et badeværelse med et helt nyt look, men er pengene knappe? Så foreligger der et par muligheder, som ikke er nær så bekostelige som en renovering. For eksempel kan du købe nyt interiør som for eksempel spejle med lys til badeværelset. Spejle med lys kan få dit badeværelse til at fremstå eksklusivt og elegant, og du er samtidig sikret godt lys, når du befinder dig foran spejlet.