Guide: sådan vælger du den rette vandhane til dit køkken

I køkkenet er adgang til frisk og rent vand helt afgørende. Derfor er en god vandhane/armatur til køkkenet også helt essentielt i ethvert hjem, og det kan derfor betale sig at tænke over tingene, når du skal købe ny vandhane i forbindelse med en renovation af dit køkken, eller når den gamle går i stykker.

Men hvad skal du egentlig tænke over, når du skal købe ny vandhave i forbindelse med et renoveringsprojekt, eller når den gamle går i stykker? Det kan du blive klogere på ved at læse med herunder.

De rette funktioner

Når du køber ny vandhane, skal du tænke funktionalitet ind i billedet helt fra starten. Moderne vandhaner kan mere end gamle vandhaner, og du har derfor mulighed for at få nogle nye smarte funktioner, som kan gøre din hverdag nemmere på en lang række områder.

Derfor skal du bl.a. tænke på, om du vil have ekstra funktioner som eksempelvis:

  • Vandhane med berøringsfri aktivering, der giver dig mulighed for at tænde for vandet uden at røre ved vandhanen

  • Vandhane med kogende vand, der giver dig mulighed for altid at få kogende vand på et øjeblik

  • Vandhane med udtræk, der gør opvask, skylning af grøntsager og så videre nemmere

Det rette design

I det moderne køkken betyder design næsten lige så meget so funktionalitet. Derfor skal du selvfølgelig vælge en vandhane i det helt rette design, når du køber ny.

Her er det en god idé at tænke over indretningen og stilen i resten af køkkenet, så du kan vælge en vandhane, der vil passe godt ind. Her skal du både tænke på farve, materiale og stilart.

Dertil skal du naturligvis også vælge med hjertet, så du får en vandhane, du bliver glad for både at kigge på og bruge hver dag i de næste mange år.