Gode råd til nyt tag

Alle skal på en eller anden måde have tag over hovedet. Om du står mit i et nybyggeri, eller om du skal til at renovere taget på din bolig, så er det vigtigt, at arbejdet bliver grundigt planlagt og udarbejdet, så boligen er tør og varm hele året. Læs med her hvis du har brug for råd til opgaven.

Tænk på holdbarheden

Det allerførste råd, der er godt at have med fra starten og huske gennem alle beslutningerne undervejs, er at finde et tag med lang holdbarhed. Det er nemlig et omfattende projekt at skulle skifte tag, så det er en fordel at ramme rigtigt første gang med et tag, der kan nydes mange år ud i fremtiden.

Her kan man evt. drage inspiration fra de svenske boliger med deres ståltag. Med et ståltag kan man nemlig forvente 60-100 års holdbarhed, så det er bestemt en god løsning på den lange bane. Når du har valgt hvilken type tag, du skal have lavet, er det vigtigt, at du ikke glemmer at vælge en vindskede, som kan beskytte taget mod vind og vejr. Du kan finde en vindskede i alle størrelser og mål samt i et design, der passer til udseendet af dit hus og tag. Hvis du gerne vil fokusere på en klimavenlig og sundhedsvenlig bolig, kan du med fordel undersøge Profitmetal A/S, hvis ståltag er både genanvendeligt og helbredsvenligt.

Få den rette hjælp

Man vil helst gerne undgå fejl og problemer, når man skal have lavet tag. For at komme gnidningsfrit igennem opgaven er det derfor en god idé at få professionel hjælp. Du kan begyndemed en rådgiver, der kan hjælpe med beslutninger om materialer og udførelse. Når I ved, hvad I skal have, så få gerne fat i flere tilbud fra forskellige entreprenører for at se, hvad der bedst betaler sig for jer.