Find det rette spisestel til det færdigrenoverede køkken

Hvis du bare skeler til funktionalitet, når du køber spisestel, har du næsten ingen grund til at tjekke de store udvalg online. For reelt skal du bare vide, om legeringen er god, så der går længe, før ridser gør deres indtog på stellet. Og du skal vide, om stellet egner sig til formålet – fx om du kan bruge stellet til at skære sejt kød ud. Men har du visuelle krav til stellet, så tag på en udflugt i udvalg online.

Overvej messingfarvet spisestel

Se udvalget af spisestel hos én forhandler her. Du har en del muligheder at vælge fra, hvad stellets udseende angår. Fx så kan det være, du ønsker spisestel med en varm lød i stedet for den kolde stål- eller sølvfarve, der er standarden. Her vil det være en messingfarve, du bør være på udkig efter. Det er en farve, gæsterne vil bemærke, og som ser smuk ud på det pyntede julebord og til fødselsdage.

Kraftigt plastgreb?

Ønsker du et andet greb på dit bestik end den metalliske, spinkle og glatte standard, så kan du finde bestik med greb i plast, gummi eller andet kunststof. Især så er det på grillknive, at den anderledes følelse virkelig gør godt, da det er en lidt kedelig affære at skære gennem tykke sener, når din hånd er sammenklemt om en metalstrimmel. Her er det klart bedre, du kan holde om noget mere kraftigt.

Ulemper ved kunststofgreb

Til gengæld har greb af kunststof let ved at mattere. Eller: Det er i hvert fald noget, du bemærker, når det er sket. Du kan selvfølgelig heller ikke lade bestikket ligge på en brandvarm overflade, siden grebene så begynder at smelte. Når det så er sagt, er bestik med kraftige greb af kunststof nyttige i visse situationer. Men til daglige måltider er rent metallisk bestik det oplagte valg det meste af tiden.