Sådan sørger du for at have en god løsning til regnvand

Det er ikke nogen synderlig stor hemmelig, at det gennem de seneste mange år er begyndt at regne mere og kraftigere. Klimaet er under forandring og det ændrer også på det vejr vi oplever ind imellem. Det betyder også at det kan være en god idé, at få eftertjekket om den løsning man har til regnvand nu egentlig også fungerer som den skal. For det er nemlig slet ikke sikkert at alle regnvandssystemerne er opdaterede til at kunne håndtere de forandringer vi oplever for tiden. Men hvordan kommer du egentlig i gang med at få styr på det?

Hvad er lar egentlig?

Lar er en forkortelse af “lokal afledning af regnvand”. Det betyder at der skal være en eller flere god lar-løsninger der sørger for at regnvandet blive i netop din have eller på din grund. Måden det helt præcist sker på er meget forskellige, men generelt fungerer det sådan at man enten forsinker eller begrænser tilstrømningen af regnvand.

De offentlige kloaksystemer er nemlig slet ikke bygget til at kunne håndtere de mange og kraftige mængder af nedbør, vi er begyndt at se. Så det er vigtigt vi hver især gør vores for at tage bedst muligt hånd om netop dette problem.

Forskellige muligheder for dig.

Der er mange måder du kan vælge at løse det her på. Hvis du er i tvivl om hvilken der virker bedst, eller er mest optimal for dig, så søg gerne råd og vejledning hos en fagperson. Der er nemlig ikke nødvendigvis en bestemt løsning der altid passer til alle. To af de mest almindelige løsninger er:

  • Regnbed: Det er ofte en god og bæredygtig mulighed. Her bruges beplantning blandt andet til at mindske risikoen for oversvømmelser.

  • Faskine: Er et hulrum i jorden som man bruger til at opsamle og opbevare overskydende regnvand.